Wat is Radio Frequency Lifting?

mass-massage-therapy-massages-haarlem

Welkom bij Mass Massage Therapy!


Massage op maat!


Wat is Radio Frequency Lifting?

De RF-Lifting (RadioFrequencyLifting) is een vorm van non-operatieve huidcorrectie die kan worden toegepast bij het gezicht, de handen en elders op het lichaam. Deze behandeling heeft de laatste tien tot vijftien jaar een vaste plaats verworven in de cosmetische wereld.

De plastische chirurgie kent tegenwoordig veel manieren om leeftijds gerelateerde huidcorrecties uit te voeren. Op non-operatief gebied is de RF-behandeling momenteel een van de bekendste methodes voor huidverjonging.

Deze methode blijkt uiterst effectief en veilig te zijn. Omdat er aan dit type huid-’lifting’ geen operatie te past komt, is er ook geen herstelperiode of pijnstilling nodig. Dit is een groot voordeel vergeleken meteen operatie.De behandeling is gericht op een snelle verandering van de huid.

RF-huidcorrectie zorgt zonder pijn voor een merkbare facelift; rimpels worden gladgestreken, de elasticiteit neemt toe en de huid krijgt haar jeugdige uitstraling terug. De methode kan worden gebruikt voor verjonging van zowel het gezicht, als van de huid elders op het lichaam. Dit laatste kan bijvoorbeeld nodig zijn na operatieve figuur correctie zoals liposuctie, non-operatieveCavitatie of na een dieet.

Wat voor resultaten kun je behalen met RF-Lifting?

 • Huidverjonging
 • Gladde huid
 • Vervaging van lijntjes en rimpels
 • Poriën en structuur van huid verfijnt
 • Verbetering van de hydratatie

 

RF staat voor radio frequency. Dit zijn tripolaire radiogolven. RF verwarmt de huid inwendig, waardoor het collageen vezels en elastine vezels nieuw aangemaakt worden en geherstructureerd worden. Hierdoor wordt het hydratatie vermogen hersteld waardoor de huid jonger en steviger oogt.

Hoe werkt RF-Lifting?

De methode werkt als volgt: door golven met een frequentie in het radiospectrum (0,4-9 MHz) wordt in de cellen de stofwisseling geactiveerd. Golven met een hoge frequentie dringen dieper door dan het huidoppervlak. Ze werken in op de lederhuid (de dermis, die de collageen-elastine-structuur van ons gezicht vormt) en de hypodermis (het onderhuids vetweefsel). Door de optredende warmteontwikkeling worden in de huid, die stapsgewijs een deel van haar functies is kwijtgeraakt en die slap en rimpelig is geworden en is gaan hangen, de bloed- en lymfeafvoer en de stofwisseling versterkt. Ook wordt de werking van de speciale verbindingscellen, de fibroblasten, weer goed op gang gebracht.  Dat wil zeggen dat de elastine-structuren opnieuw kunnen worden opgebouwd.

De vezels krijgen hun jeugdige vorm terug, trekken samen en zorgen voor een jeugdig, veerkrachtig gelaat. Hierbij vinden in de lederhuid merkbare veranderingen plaats. Onder invloed van hoogfrequente golven worden de al bestaande collageenvezels elastischer en steviger. De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur worden gestimuleerd. Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed, neemt de elasticiteit toe, gaat het gezicht stralen en krijgt het een frisse kleur. Maar het belangrijkste is het herstel van de inwendige collageen structuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt.

Hoelang duurt een RF-behandeling?

De procedure neemt 20 tot 40 minuten in beslag, afhankelijk van de behandelzone. Er gaat geen bijzondere voorbereiding aan vooraf (op de schone, droge huid wordt een gel aangebracht en vervolgens wordt via bepaalde lijnen een apparaat tegen de huid gezet). Deze behandeling is absoluut pijnloos: de gewaarwording van warmte wordt afgewisseld met een gevoel van verkoeling. De resultaten zijn al na de eerste behandeling zichtbaar, maar voor de fixatie hiervan worden gemiddeld 4 tot 6 behandelingen aanbevolen.Voor een optimaal resultaat wordt een traject van vier tot zes behandelingen aangeraden, die eenmaal per week plaatsvinden.

Wanneer kun je de RF-methode toepassen?

Cosmetische specialisten bevelen de RF-methode aan als een veilige, non-operatieve facelift en verjongingsmethode voor het gezicht. RF-Lifting helpt bij het wegwerken van de slaphangende, oudere huid van het gezicht en elders op het lichaam. Vooral kleine, ondiepe rimpeltjes verdwijnen snel. Het resultaat is een prachtige, elastische, strakke, verjongde en frisse huid.

Zowel dames als heren hebben baat bij RF-Lifting als zij hun gezichtscontouren willen corrigeren, de jeugdige uitstraling en elasticiteit van hun huid graag behouden en zich liever geen zorgen maken over leeftijdsgebonden veranderingen zoals rimpels of een verslappende huid.

Je kunt de RF-methode toepassen voor het:

 • straktrekken van de huid op jukbeenderen en wangen,
 • verwijderen van wallen onder de ogen,
 • ‘liften’ van boven- en onderooglid,
 • verminderen van kraaienpootjes van de buitenooghoeken naar de slapen,
 • verminderen van de vouwen van neus tot lippen,
 • verminderen van diepe rimpels rond en boven de mond,
 • vormen van correcte contouren voor de lippen en gezichtsovaal.

Ook voor hals, decolleté, verjonging van de handen, het straktrekken van de huid op de buik, taille, heupen en billen en daarnaast voor het wegwerken van overtollige, uitgerekte huid en vetophopingen of van slaphangende huid na een bevalling, maar ook na snel gewichtsverlies wordt deze methode aangeraden.

Is de RF-methode voor iedereen geschikt?

Huidcorrectie met behulp van radiogolven is een onschadelijke behandelmethode. Tijdens de methode kun je geheel ontspannen en genieten van de verwarmende elektromagnetische golven. RF-Lifting is niet seizoensgebonden en de methode is geschikt voor alle leeftijden, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.Als je beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwondingen, ontstekingen en dergelijke) hebt, metalen lichaamsimplantaten of een cardio stimulator, wordt deze behandeling afgeraden.Ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, raden we deze behandeling af.

RF-Lifting staat bekend om een opwekkende werking. Deze zorgt voor herstel van de collageen structuur in de diepere huidlaag. En heeft in principe hetzelfde merkbare effect als een operatieve facelift. Maar bij RF-Lifting wordt de huid niet uiteen getrokken en wordt deze niet dunner naarmate er meer behandelingen zijn, zoals bij een chirurgische facelift wel het geval is. Het effect wordt gedurende een jaar (al meteen na de RF-behandeling) steeds sterker: je gaat er jonger uitzien, waarna het resultaat nog lang behouden blijft!

 

Wat zijn de resultaten van een RF-Lifting?

– Je gezicht krijgt dankzij een RF-Lifting een zichtbaar strakkere huid bij de wangen en op de jukbeenderen, herstel van de juiste kaaklijn, gladstrijken van rimpels en vouwen rondom lippen en ogen, het straktrekken van oogleden en het verminderen van wallen onder de ogen en het tot stand brengen van een duidelijkere en fraaiere mondbelijning.

– De methode geeft een uitstekend verjongingseffect bij de handen, die meestal de leeftijd verraden van de meest verzorgde vrouwen. De RF-methode maakt de huid steviger en veerkrachtiger, waardoor storende aders verborgen blijven.

– De methode helpt de contouren van de schouders, die op latere leeftijd lelijk kunnen gaan hangen, aan de achterzijde correct en veerkrachtig te maken. Ook slaagt deze methode er in de huid bij knieën, heupen, billen, buik en zelfs de rug mooi strak te trekken. Zones die doorgaans moeilijk te behandelen zijn met andere vormen van figuurcorrectie. Met de RF-methode kan het ideale resultaat echter snel en op comfortabele wijze worden bereikt.×