Wat houdt een Cavitatie-behandeling in?

mass-massage-therapy-massages-haarlem

Welkom bij Mass Massage Therapy!


Massage op maat!


body-shaping-cavitatie-mass-therarpy-5

Wat houdt een Cavitatie-behandeling in?

Cavitatie (volledige benaming: CavitatieRadio Frequentie Body Shaping) is gericht op het afslanken van hardnekkige vetophopingen op bijvoorbeeld rug, dijen en heupen die je niet met sporten of diëten weg krijgt. Deze lokale vetophopingen worden opgelost door laagfrequente geluidsgolven (ultrasound).

Wanneer doe je geen Cavitatie en wanneer wel?

Je moet geen Cavitatie doen wanneer je kilo’s wil afvallen. Je moet het vooral zien als een goede manier om lokale vetophopingen te verwijderen. Bijvoorbeeld de vetophopingen die na zijn blijven zitten nadat je flink bent afgevallen of die zijn blijven ‘hangen’ na een zwangerschap.

De meest voorkomende plekken waar Cavitatie wordt toegepast zijn:

  • armen
  • rug
  • heupen, lovehandles
  • benen, ook de binnenkant
  • billen

Een Cavitatie-behandeling vernietigt de vetcel niet, maar maakt de vetcel leeg. Alleen door middel van liposuctie worden vetcellen permanent verwijderd. Als je na de behandeling terugvalt in een langdurig calorieoverschot, nemen de vetcellen weer vet op. Dat is wel iets om dus in de gaten te houden. Ken je jezelf en weet je dat je daarna weer gaat ‘over-eten’? Dan moet je nagaan of Cavitatie voor jou wel de beste behandeling is.

Hoe werkt het?

Het te behandelen oppervlak wordt opgewarmd door middel van ultrasound geluidsgolven en vibreert de laag aan vetcellen onder het huidoppervlak. In vloeibare vorm wordt deze afgebroken inhoud van de vetcel door het lichaam verteerd. Deze zal het lichaam op natuurlijke wijze verlaten via ontlasting, urine, ademhaling of transpiratie.

Wat kost het?

Cavitatie-behandeling lichaam

Een Cavitatie-behandeling duurt gemiddeld 45 minuten en kost € 69,99. Als eerste wordt de Cavitatie gestart, vervolgens de radiofrequentie versteviging. Dit is exclusief de lymfedrainage-massage die achteraf wordt geven.

Ultrasound-versteviging gezicht

Voor het gezicht bieden we een 45 minuten versteviging met ultrasound aan, zonder Cavitatie. Deze behandeling kost € 69,99. Hiervoor krijg je een gezichtsmassage van 15 minuten en een ultrasound-versteviging. In totaal duurt de behandeling 45 minuten.

Hoe vaak kan ik een Cavitatie-behandeling ondergaan?

De behandeling kent een herstelperiode. Mass Therapy hanteert 7 dagen voor de volgende behandeling kan plaatsvinden. Dit komt omdat de afgebroken vetten eerst goed door het lichaam moet worden uitgescheiden. In overleg kan de herstelperiode worden verlaagd naar 5 dagen, afhankelijk van de leeftijd en gezondheid van de cliënt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om goede resultaten te bereiken, heb je meerdere behandelingen nodig. In het algemeen heb je ongeveer 10 tot 15 behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Je moet je wel realiseren dat het resultaat van de Cavitatie-behandelingen ook afhangt van jouw voedingsinname en bewegingspatroon. Dus misschien heb je wel veel minder behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen!

Voor het beste resultaat…

Omdat elk lichaam fysiologische processen anders verwerkt, biedt Mass Therapy pakketten in kuurvorm aan. Voor onderhoudsbeurten raden wij minimaal 1 Cavitatie-behandeling per maand aan. Voor het beste resultaat zou je de gehele kuur zo min mogelijk cafeïne houdende dranken (frisdrank, koffie) moeten drinken en alcoholische dranken moeten vermijden. Het is belangrijk om zowel voor als na de behandeling veel water te drinken. Zo help je de stofwisseling alle afvalstoffen goed af te voeren.

Twijfel je nog of het iets voor jou is?

Bij een Cavitatie-behandeling worden geen chirurgische ingrepen verricht (je wordt niet verdoofd, niet door de huid geprikt en niet in de huid gesneden).

De gehele behandeling is pijnloos. Tijdens de behandeling hoor je een lichte piep die veroorzaakt wordt door de geluidsgolven (ultrasound). Dit kan in eerste instantie ongemakkelijk of vervelend zijn, maar op een gegeven moment wen je hier zeker aan.

Welke zones zijn geschikt voor Cavitatie?

Cavitatie-behandelingen zijn gericht op specifieke probleemgebieden die hardnekkig blijven zitten ondanks veel sporten en een uitgebalanceerd voedingspatroon. De meest voorkomende probleemgebieden die worden behandeld, zijn billen, dijen, buik, bovenarmen en vetrolletjes rond de heupen. Cellulitis zal ook verminderen door Cavitatie!

Voor wie is Cavitatie niet geschikt?

Mensen die lijden aan hartziekten of die een pacemaker hebben, komen niet in aanmerking voor deze behandeling. Net als personen jonger dan 18 jaar. Bij jongeren vinden er nog veel hormonale veranderingen plaats die invloed hebben op de vetopslag. Cliënten met een verhoogd BMI zullen bij Cavitatie weinig verschil zien. Ook mensen met stofwisselingsziekten of afwijkingen aan de leverfunctie en mensen met suikerziekte kunnen ook geen gebruik maken van deze behandelingen. Bovendien is Cavitatie niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Welke bijwerkingen kun je verwachten?

Veelvoorkomende bijwerkingen van Cavitatie-behandelingen zijn gevoelloosheid, zwellingen, tijdelijke blauwe plekken op het behandelgebied en een tintelend gevoel in de huid. Ook misselijkheid, hoofdpijn, dorst en verminderde eetlust zijn bijwerkingen waar je last van kunt hebben naCavitatie. Deze problemen kun je oplossen door veel water te drinken.

Als je nog metalen vullingen hebt, kun je last krijgen van tandpijn.

Direct voor en na de behandeling kun je niet onder de zonnebank. En ga vlak na de behandeling niet douchen, omdat de poriën dan openstaan.

Risico op bloedstolsels en schade aan zenuwen

Cavitatie kan bloedstolsels en zenuwschade veroorzaken. Bloedstolsels kunnen ontstaan doordat het apparaat de temperatuur in de bloedvaten opwarmt. Als zich een stolsel vormt in het gebied dat zuurstof aan de huid levert, kan de huid afsterven.

Zenuwbeschadiging kan langdurige gevoelloosheid veroorzaken in het behandelgebied. Als dit gebeurt, komt het meestal voor in armen, benen, gezicht en nek.

Het consult

Voordat je besluit een Cavitatie-behandeling te nemen, is het goed om bij jezelf na te gaan wat je doelen en verwachtingen zijn. Zoals eerder aangegeven, is deze behandeling geen methode om gewicht te verliezen, maar om lokale, hardnekkige vetlaagjes te verwijderen.Een ander belangrijk aspect is dat de behandeling tijd kost.

Tussen elke behandeling moet een week zitten zodat het lichaam voldoende tijd heeft gehad om alle afvalstoffen uit te scheiden.

Tijdens het consult bespreken we bovenstaande zaken en vragen we onder andere naar allergieën en je ziektegeschiedenis. Hiervoor moet je ook het goedkeuringsformulier invullen en ondertekenen. Als alles akkoord is, krijg je een afspraken kaart inclusief de afmetingen die voorde behandeling worden gemeten.×