Waarom helpt bindweefselmassage zo goed tegen cellulitis?

mass-massage-therapy-massages-haarlem

Welkom bij Mass Massage Therapy!


Massage op maat!


Waarom helpt bindweefsel-massage zo goed tegen cellulitis?

Bindweefselmassage is – zoals de naam al doet vermoeden – een massage van je bindweefsel. Het raakt je diepere huidcellen (bindweefsel), wat leidt tot een betere doorbloeding, vermindering van onderhuidse verklevingen (van bijvoorbeeld vetcellen), verstevigde huid en vermindering van cellulitis.

Wat is bindweefsel precies?

Het bindweefsel is de huidlaag tussen de spieren en de huid. Eigenlijk het ‘cement’ dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. Het bindweefsel heeft veel bijzondere functies die bijdragen aan onze gezondheid en schoonheid. In het bindweefsel wordt ook hyaluronzuur aangemaakt, dit stofje bindt vocht (houdt vocht vast) en creëert daardoor volume aan ons weefsel. Bindweefsel is daarnaast verantwoordelijk voor de opname van zuurstof, het transport van afvalstoffen en de warmte-isolatie in je lichaam. Daarnaast vormt bindweefsel een grote rol in wondgenezing. Ook bevat het collageen, elastische en reticulaire vezels, die zorgen voor elasticiteit, volume en stevigheid.

Wat doet een bindweefselmassage met je lijf?

Met een bindweefselmassage worden er bindweefselcellenaangezet tot vernieuwing. Met deze massage wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat ervoor zorgt dat de huid verstevigt en verjongt. Een bindweefselmassage is daarom heel geschikt voor het behandelen van cellulitis op bijvoorbeeld je benen of bij striae. Onze massagetherapeut masseert bij een bindweefselmassage het bindweefsel en stimuleert daarmee de doorbloeding in de huid.

Hoe gaat dat precies, een bindweefselmassage?

Tijdens een behandeling past de massagetherapeut diepe massagetechnieken toe waarbij de huid wordt gerold en opgepakt om de bindweefsellaag tussen huid en spieren aan te pakken om zo de doorbloeding te verbeteren. Je kunt hierbij een scherpsnijdend gevoel waarnemen, dat best pijnlijk kan zijn – al verschilt dit natuurlijk van persoon tot persoon. De pijn wordt na een aantal bindweefselmassages wel veel minder heftig, deels doorgewenning en deels door de reactie van de huid en die van het bindweefsel.

Cupping

Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die ook wel als vacuüm therapie wordt omschreven. Door het plaatsen van speciale siliconen cups op de huid kunnen gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte van de huid worden gehaald. Doordat de cups vacuümzuigen op de huid wordt de huid gestimuleerd en raakt deze beter doorbloed. Daarnaast helpen de cups ook om opgeslagen vet en verklevingen los te maken.

Waarom je bindweefselmassage en cupping zou moeten combineren

De ultieme combinatie bij bindweefselmassage en cuppingis dat de bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid waarbij cupping vooral de oppervlakte mooi straktrekt. Daarnaast helpt cupping bij het losmaken van de onderhuidse verklevingen zodat deze met de manuele bindweefselmassage beter weggemasseerd kunnen worden.

Cupping versterkt ook je immuunsysteem tot het verminderen van stress en spierpijn. Daarnaast is het goed voor je lichaam omdat je doorbloeding wordtgestimuleerd. Hierdoor krijgen de cellen van de huid meer zuurstof en voedingstoffen. En ja: hoe meer zuurstof en voedingsstoffen, hoe beter dit is voor de kwaliteit van je huid.

Begin op tijd!

Het mag duidelijk zijn: het bindweefsel is een belangrijk onderdeel van je lichaam, wat je dus zeker niet mag verwaarlozen. Doe je dat wel, dan zie je dit aan de kwaliteit van je huid, en je merkt het aan de vitaliteit van je lichaam. Je bent namelijk veel vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Daarom is een bindweefselmassage extra goed voor je. Vanaf je twintigste levensjaar is je huid eigenlijk al bezig te verouderen. Dat is in het begin aan de buitenkant nog niet zo zichtbaar. De veroudering speelt zich af in je cellen. Klinkt best heftig, toch?

Gelukkig kun je – door regelmatig een bindweefselmassage te nemen – dit proces zo geleidelijk mogelijk laten verlopen. Het is een van de meest effectieve manieren om dit te doen, zonder cosmetische ingrepen.

Hoe vaak moet je een behandeling nemen?

Hoewel je je al direct beter voelt na een bindweefselmassage, ga je natuurlijk voor het beste resultaat. Dit bereik je met een kuur. Hierdoor wordt de kwaliteit van je huidstructuur intensief verbetert.

Hoelang de kuur precies duurt, hangt af van de kwaliteit van je huid. Over het algemeen zijn er zes tot twaalf behandelingen nodig voor het beste resultaat. Het bindweefsel wordt soepeler en je zult zien dat de huidstructuur zichtbaar verbetert.×